Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Haiti vjel autobus do chodců, 34 mrtvých

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Port-au-Prince - Řidič autobusu na Haiti dnes najel do několika skupin chodců a 34 osob zabil. Dalších patnáct lidí vyvázlo se zraněními, napsala agentura AFP.

Ve městě Gonaïves asi 150 kilometrů severně od haitské metropole Port-au-Prince řidič nejprve srazil dva chodce, přičemž jednoho zabil. Když se pak pokusil z místa činu ujet, najel do tří skupin muzikantů a zabil dalších 33 lidí.

Bližší informace o okolnostech tragédie zatím nejsou k dispozici. Podle zahraničních médií na místě zasahují policisté, kteří se snaží uklidnit dav lidí přihlížejících tragédií.

Zraněné a mrtvé záchranné služby postupně odváží do nemocnice. Na místě panuje zmatek a panika.

"Lidé, kteří nebyli oběťmi nehody, se pokusil autobus s cestujícími uvnitř zapálit," uvedl podle zahraničních médií Faustin Joseph, koordinátor ochrany občanů artibonitského okrsku, v němž se město Gonaïves nachází.

Témata:  Autobusy Haiti nehody autobusů

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.