Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpově ochrance zloděj ukradl notebook, obsahoval prý i tajná data

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Toshiba

New York – Neznámý zloděj ve čtvrtek ukradl ochrance amerického prezidenta Donalda Trumpa. Počítač obsahoval tajná data, informovala televize ABC News s odvoláním na nejmenované policejní zdroje.

Ukradený notebook údajně obsahoval tajné informace včetně plánů Trumpova newyorského mrakodrapu Trump Tower či údajů o e-mailové aféře někdejší ministryně zahraničí Hillary Clintonové. 

Vyšetřovatelé díky kamerovým záznamům očekávají rychlou identifikaci pachatele, uvedl zmíněný policejní zdroj. ABC News poznamenala, že počítač je zašifrovaný a v případě nutnosti mohou bezpečnostní složky data v notebooku dálkově vymazat.

Zloděj počítač ukradl z auta agenta Tajné služby Spojených států, která má na starosti ochranu prezidenta, jeho rodiny a vrcholných ústavních činitelů.

Tajná služba Spojených států (USSS), která má na starosti ochranu prezidenta, krádež podle agentury Reuters potvrdila, ale uvedla, že v noteboocích nesmějí být uložena žádná tajná data.

Témata:  USA počítače Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy