Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež František na konci dubna navštíví Egypt

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Vatikán - Papež František bude 28. a 29. dubna na návštěvě Egypta, kde se setká s prezidentem a několika duchovními. Smyslem cesty je posílit toleranci mezi náboženstvími.

Podle oznámení Vatikánu papež do Egypta poletí na pozvání prezidenta Abdala Fattáha Sísího a imáma káhirské mešity Al-Azhar šajcha Muhammada Ahmada Tájiba. Tájib naštívil Vatikán loni v květnu.

Papež má také jednat s duchovním vůdcem koptů, patriarchou Tavadrosem II., a to mimo jiné v katedrále svatého Marka v Káhiře.

"Tato důležitá návštěva přispěje k posílení poselství míru a ducha tolerance a k odmítnutí terorismu a fanatismu," sdělil mluvčí prezidenta Sísího.

Témata:  Papež František Egypt Vatikán

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy