Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pomsta za útoky na RT? Duma schválila vyšetřování amerických médií působících v Rusku

Rusko už zabralo Ukrajinu, hlásí CNN
Rusko už zabralo Ukrajinu, hlásí CNN
Foto: CNN

Moskva - Ruská Duma schválila návrh zahájit vyšetřování amerických médií působících v Rusku. Jde o odvetu za údajně represivní krok Spojených států vůči ruské státní televizi RT.

Duma pověřila svůj výbor pro informační politiku, technologie a komunikace, aby prověřila, zda CNN, Hlas Ameriky, Rádio Svoboda a další americká média při své práci neporušují ruské zákony.

Poslanec za Jednotné Rusko Konstantin Zatulin při zdůvodnění své iniciativy poukázal na návrh zákona, který 14. března předložila americká senátorka Jeanne Shaheenová.

Normativní akt by měl zplnomocnit ministerstvo spravedlnosti USA, aby vyšetřilo možné porušení zákona o registraci zahraničních zástupců ruskou televizní stanicí RT.

RT byla podle amerických agentů součástí ruské ovlivňovací kampaně s cílem pomoci Donaldu Trumpovi k vítězství v prezidentských volbách.

Témata:  Rusko USA média CNN

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy