Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Severní Korea testovala nový raketový motor, přihlížel i Kim Čong-un

Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Soul - Severní Korea provedla test nového raketového motoru, který by měl podle státní agentury KCNA sloužit pro rakety dlouhého doletu. Severokorejský diktátor Kim Čong-un na zkoušku osobně dohlížel.

"Nový motor umožní komunistickému režimu v Pchjongjangu dosáhnout světové úrovně ve vypouštění satelitů na oběžnou dráhu kolem Země," tvrdí KCNA.

Test prý znamená začátek nové éry raketového průmyslu země. "Svět si brzy uvědomí význam historického vítězství, kterého jsme dnes dosáhli," citovala KCNA nejvyššího představitele KLDR.

Severní Korea v minulých měsících provedla několik testů balistických raket. Střely byly vypáleny jako zkouška na případné zasažení amerických základen v Japonsku, zdůraznil Pchjongjang.

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v pátek prohlásil, že americká politika "strategické trpělivosti" vůči Severní Koreji skončila.

Témata:  Severní Korea severokorejské zbraně USA Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy