Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fico se pustil do slovenského prezidentai: Kiska se mnou neustále vyvolává konflikty

Robert Fico hostem novoročních Otázek Václava Moravce
Robert Fico hostem novoročních Otázek Václava Moravce
Foto: Reprofoto ČT

Bratislava - Mezi slovenským prezidentem a premiérem to skřípe čím dál víc. Robert Fico dnes obvinil Andreje Kisku, že se s ním snaží neustále vyvolávat konflikty.

"Prezident na mě útočí na denní bázi. Jde mezi studenty a útočí na mě. To jsem si já nikdy nedovolil útočit na něho mezi studenty," postěžoval si premiér v pořadu V politice slovenské televize TA3.

Podle Fica do konfliktu s ním Kisku tlačí jeho poradci. "Řeší se tam politická budoucnost prezidenta a možné založení politického subjektu. Ale já to říkám ještě jednou, já nemám o konflikt zájem," dodal.

Prezident a premiér se znovu názorově střeli ve čtvrtek v Bratislavě na konferenci o zahraniční politice Slovenska kvůli sankcím, které v roce 2014 uvalila Evropská unie na Rusko po anexi Krymu.

Kiska ve svém vystoupení kritizoval jejich zpochybňování jako "nezodpovědné, lehkovážné a matoucí jak pro zahraniční partnery, tak pro slovenskou veřejnost". Fico na druhé straně sankce opět označil za nesmyslné.

Témata:  Robert Fico Andrej Kiska Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy