Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ivanka Trumpová dostane vlastní pracovnu v Bílém domě, členkou vlády ale nebude

Ivanka Trumpová
Ivanka Trumpová
Foto: ivankatrump.com

Washington - Ivanka Trumpová (35) dostane vlastní pracovnu v západním křídle Bílého domu. Oznámil to její právní zástupce a poradce pro otázky etiky Jamie Gorelick s tím, že nejstarší dcera amerického prezidenta Donalda Trumpa nebude ale mít žádnou oficiální funkci ve vládě.

Ivanka Trumpová, kterou má současný americký prezident se svou první manželkou Ivanou původem z Československa, bude mít přístup i k utajovaným informacím.

K dispozici dostane také vládní komunikační přístroje. Nebude mít ale žádnou oficiální funkci a pobírat nebude ani plat. Přesto se bude držet všech etických pravidel platných pro členy prezidentovy administrativy.

Po boku Trumpa se často objevuje také Ivančin manžel Jared Kushner, který v Bílém domě zastává funkci poradce. Věnovat by se měl mimo jiné otázkám Blízkého východu.

Témata:  Donald Trump Bílý dům USA USA Ivanka Trumpová

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy