Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kurdští radikálové pod útokem turecké armády

Turecká armáda (Turkish Army)
Turecká armáda (Turkish Army)
Foto: tsk.tr

Ankara - Turecká armáda podnikla v noci na dnešek letecké údery na jihovýchodě země a na severu Iráku proti kurdským radikálům.

Dvacet letounů vyrazilo z vojenské základny v provincii Diyarbakir a zaměřilo se na bombardování několika cílů, které bojovníci zakázané Strany kurdských pracujících (PKK) údajně používají jako skladiště potravin a zbraní.

Nálety byly provedeny na základě předchozích zpravodajských informací. Turecké letectvo podniká podobné letecké údery v oblasti poměrně často.

Armáda zasahuje proti kurdským bojovníkům na jihovýchodě země od loňského léta, kdy skončilo příměří mezi povstalci z PKK a vládou. Střety zesílily poté, co se Ankara zapojila do konfliktu v Sýrii a v Iráku. Od té doby zemřelo několik tisíc kurdských povstalců a stovky civilistů a vojáků.

Témata:  Turecko Turecká armáda

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy