Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Severní Korea prý chystá novou jadernou zkoušku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Soul - Severní Korea je údajně připravena provést nový jaderný test. Podle agentury Reuters to uvedl jeden z představitelů jihokorejské armády.

Zpravodajský server Fox News s odvoláním na americké činitele uvedl, že KLDR je v poslední fázi přípravy na novou zkoušku atomové bomby. Uskutečnit by ji prý mohla během nadcházejících několika dní.

Americká a jihokorejská armáda pozorně sledují severokorejskou lokalitu Pchunggje v hornaté izolované provincii Hamgjong pukto na severovýchodě země, kde se konají podzemní jaderné zkoušky, sdělil představitel jihokorejské armády.

"KLDR může test provést kdykoli, závisí jen na rozhodnutí jejího vedení," dodal.

V loňském roce provedla Severní Korea dvě nukleární zkoušky a sérii raketových testů, čímž porušila rezoluce Rady bezpečnosti OSN. Celkem Pchjongjang uskutečnil již pět jaderných zkoušek.

Témata:  Severní Korea výbuchy jaderné zbraně jaderné zbraně

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy