Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Atentátník z Londýna podle policie jednal osamoceně

Teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně
Teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně
Foto: reprofoto Fox News

Londýn - Londýnská metropolitní policie nadále věří, že útočník Khalid Masood, který ve středu u britského parlamentu zabil čtyři lidi a dalších 50 zranil, jednal osamoceně.

Nic nenaznačuje tomu, že by byly plánovány další útoky, dodaly podle zpravodajského serveru BBC News policejní zdroje. Policie po atentátu zadržela 11 lidí pro podezření z přípravy teroristického útoku, většinu z nich ale již propustila. Ve vazbě zůstává jen jeden muž z Birminghamu.

"Musíme se všichni smířit s tím, že možná nikdy nepochopíme, proč to udělal. Tato informace mohla zemřít s ním," prohlásil policista Neil Basu. Masood, který nejprve najel do kolemjdoucích autem a poté zaútočil nožem, byl později zastřelen policií.

"Nadále jsme přesvědčeni o tom, že Masood jednal ten den sám. Nemáme žádné tajné informace, které by naznačovaly, že jsou plánovány další útoky," konstatoval.

"Ovšem i v případě, že svůj čin připravoval sám, se musíme pokusit objasnit, proč tento neslýchaný čin spáchal, abychom uklidnili Londýňany a poskytli odpovědi na otázky rodin obětí i přeživších," dodal.

Témata:  Velká Británie teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy