Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při požáru na Zlínsku se nadýchalo kouře šest lidí

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Velký Ořechov (Zlínsko) - Při rozsáhlém požáru, který postupně zachvátil dva sousední rodinné domy ve Velkém Ořechově na Zlínsku, se nadýchalo kouře šest lidí.

Byly mezi nimi i tři děti. Všech šest osob záchranáři převezli do nemocnice. Požár podle předběžného odhadu způsobil škodu za 2,5 milionu korun a jeho příčinou byla technická závada elektroinstalace vozidla zaparkovaného v průjezdu, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Libor Netopil.

Požár rodinného domu ve Velkém Ořechově byl hasičům nahlášen v sobotu krátce před půlnocí. Oheň nejprve zasáhl celou střechu a průjezd jednopodlažního domu včetně zaparkovaného vozidla.

Požár se postupně rozšířil také na hospodářské přístavby a mezerou mezi střechou a štítovou stěnou i do podkroví sousedního rodinného domu.

"V době vzniku požáru se v objektu nacházely tři dospělé osoby a tři děti. U všech došlo k intoxikaci zplodinami hoření. Po prvotním ošetření byli všichni transportováni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice," uvedl Netopil.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy