Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump doufá v rychlé zrušení Obamacare

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump se nevzdává a v úterý v Bílém domě prohlásil, že Kongres se na nové podobě Obamacare určitě dohodne. O fiasku z minulého týdne se nezmínil a patrně ho čeká další.

"Nemám pochyb o tom, že se to stane velmi rychle," řekl prezident na recepci pro senátory v Bílém domě. "Vždyť jsme to všichni slíbili americkému lidu - republikáni i demokraté. Bude to záležitost obou stran, protože všichni chceme totéž. Chceme, aby tato země, kterou milujeme, byla veliká," konstatoval.

Republikáni v Senátu ale už zřejmě naděje na reformu Obamacare pohřbili. "Je úplně jasné, že jsme se ve Sněmovně reprezentantů na náhradě nedohodli. Uvidíme, jak bude (Obamacare) fungovat. Doufáme, že nebude, ale uvidíme," řekl novinářům vůdce senátní většiny Mitch McConnell.

Demokratičtí poslanci nevylučují, že budou s republikány spolupracovat na vylepšení dosavadního systému zdravotního pojištění. Obamacare podle nich ale nesmí být zcela zrušen.

Témata:  Donald Trump USA obamacare

Související

Aktuálně se děje

25. července 2024 17:00

Šéfka EK vyzvala státy, aby nominovaly na eurokomisaře i ženy. Česko navrhlo jen Síkelu

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová ve čtvrtek zaslala české vládě dopis, v němž opět vyzvala, aby státy nominovaly na eurokomisaře jak muže, tak i ženu. Uvedl to úřad vlády na sociální síti X

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy