Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Středozemním moři se zřejmě utopilo 150 afrických migrantů

Itálie zachraňuje uprchlíky
Itálie zachraňuje uprchlíky
Foto: UNHCR

Řím - Bezmála 150 afrických běženců patrně v úterý utonulo ve Středozemním moři. Dnes to uvedla Mezinárodní organizace pro migraci (IOM).

Jako o jediném přeživším zatím úřady informují o 16letém chlapci z Gambie. "Řekl, že všichni ostatní zemřeli. Ale existuje určitá naděje, že italská pobřežní stráž některé vyzvedla," prohlásil podle agentury Reuters mluvčí italské pobočky IOM Flavio Di Giacomo.

Přesnější informace o počtu mrtvých by podle představitele IOM mohly být k dispozici ve čtvrtek.

"Chlapec řekl, že před několika dny vypluli z libyjského města Sabratha na gumovém člunu se 147 subsaharskými Afričany na palubě, včetně pěti dětí a několika těhotných žen," doplnil Di Giacomo.

Chlapce v úterý zachránila humanitární loď, když jej nalezla, jak se v moři drží palivové nádrže. Dnes ráno byl dopraven na sicilský ostrov Lampedusa.

Témata:  uprchlíci utonutí EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

12. června 2024 10:04

USA chtějí dodat Ukrajině druhý raketový systém Patriot

Spojené státy mají v plánu poskytnout Ukrajině další raketový systém Patriot, uvedl deník New York Times (NYT) s odkazem na dva nejmenované představitele americké administrativy. Jde o reakci na žádosti Kyjeva, který čelí intenzivním ruským útokům, zejména v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy