reklama

Jennifer Morrisonová z Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB) agentuře AP řekla, že možnost, že se řidič plně nevěnoval řízení, se prověřuje.

Svědek Jody Kuchler v pátek uvedl, že jel po silnici v blízkosti San Antonia, kde se nehoda stala, a všiml si dodávky podivně křižující silnici. "Stále dokola sjížděl ze silnice a vjížděl do cesty ostatním," řekl o chování řidiče Kuchler. Jel za dodávkou asi čtvrt hodiny a rozhodl se zavolat policii. Řekl, aby toho řidiče "přinutili sjet ze silnice, než do někoho vrazí".

Kuchler byl svědkem srážky. Dvacetiletý řidič dodávky Jack Dillon Young po ní řekl: "Omlouvám se, posílal jsem textové zprávy."

Ve většině amerických států platí zákaz posílat textové zprávy za jízdy, ale Texas je výjimkou a jeho zákon tuto činnost celoplošně nezakazuje. Zákazy mohou vyhlásit jednotlivá města.

Texaský parlament, v něm mají většinu republikáni, státní zákaz používání internetu a posílání textových zpráv za jízdy schválil v roce 2011. Tehdejší guvernér Rick Perry normu ale vetoval s tím, že nejlepší ochranou je osvěta mezi řidiči.