Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý Palestinec v Jeruzalémě pobodal tři lidi, policisté ho zastřelili

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Mladý Palestinec z okupovaného Západního břehu Jordánu dnes pobodal tři Izraelce, policisté ho poté zastřelili. Incident se stal v jeruzalémském Starém městě.

Palestinec nejprve pobodal dva mladé Izraelce a poté se dal na útěk. Příslušníci bezpečnostních složek ho podle policejní mluvčí Luby Samriové pronásledovali. Útočník ještě pobodal jednoho policistu, než se ho podařilo zneškodnit.

Tento týden se jedná už o druhý podobný incident poblíž Damašské brány v jeruzalémském Starém městě. Ve středu policie zastřelila Palestinku (49), která je ohrožovala nůžkami. Šlo o matku, jejíhož syna loni zastřelila policie, zřejmě ale omylem.

Vlna násilí vypukla na podzim roku 2015, kdy vrcholily spory o posvátná místa na Chrámové hoře v Jeruzalémě. Na palestinské straně od té doby zemřelo přes 250 lidí, na izraelské více než 40 včetně několika cizinců.

Témata:  Izrael Jeruzalém Palestina

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy