Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Paříží otřásla exploze, až 30 zraněných

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Karnevalem na předměstí Paříže otřásl v neděli večer výbuch. Exploze, která vznikla při zapalování hranice, zranila až 30 lidí. Pět z nich je ve kritickém stavu. Podle úřadů se o teroristický útok ale zřejmě nejednalo.

Podle listu Le Parisien došlo k explozi v neděli večer poté, co byla zapálena hranice pomocí cestičky zbudované ze slámy a benzínu. Člověk, který hranici zapálil, byl explozí odmrštěn několik metrů daleko.

Návštěvníci karnevalu měli zákaz vstupu do okolí hranice, přesto střepiny vážně zranily několik lidí. Další utrpěli šok poté, co k výbuchu došlo.

Mezi zraněnými je i starostka Martine Valletonová. Podle svědků ji výbuch srazil na zem a politička utrpěla zranění kolene. Na místě po explozi vypukl zmatek a lidé v domnění, že jde o teroristický útok, začali v panice prchat a hledat své děti

"Byl tam muž se zlomenou rukou. S ním bylo dítě, kterému tekla krev z obličeje. Všichni pobíhali a snažili se najít své děti. Lidem pak nakonec došlo, že to je jen nehoda," citoval list Le Parisien svědky výbuchu.

Témata:  Francie Paříž výbuch

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy