Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britové napadli mladého migranta, rozbili mu lebku

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Londýn – Britská policie vyšetřuje brutální trestný čin z nenávisti. Sedmnáctiletý chlapec byl surově zbit gangem poté, co se přiznal, že je uprchlík. Informuje o tom server deníku The Independent.

Mladý kurdský uprchlík z Íránu byl po útoku převezen do nemocnice v Croydonu na jihu Londýna. Podle médií je v kritickém stavu. Policie uvádí, že uprchlík seděl s dalšími dvěma přáteli na autobusové zastávce nedaleko hospody.

„Je zřejmé, že se podezřelí ptali oběti, odkud pochází, a když zjistili, že je žadatel o azyl, pronásledovali ho a pak jej brutálně napadli,“ vysvětluje tamní policejní mluvčí.

„Při útoku utrpěl velmi vážná zraněné v oblasti hlavy a obličeje, velká skupina útočníků ho opakovaně kopala do hlavy. Na pomoc se mu vydalo několik lidí, mladík po útoku skončil v bezvědomí,“ informuje policie. Násilníci z místa činu, policie vyzývá, aby se přihlásili svědci, kteří útok viděli.

Šéf tamní policie Gavin Barwell označil útočníky za „spodinu“. „Myslím, že většina lidí v Croydonu bude zděšena stejně jako já. Zdá se, že mladý muž, který přišel do této země hledat útočiště, se zřejmě stal terčem útoku kvůli svému etnickému původu. Je to děsivá trestná činnost a doufám, že lidé, kteří jsou za to zodpovědní, budou rychle chyceni a pocítí plnou sílu britské spravedlnosti,“ řekl agentuře AP.

Dodal, že v oblasti žije velmi pestrá komunita, která má dobré vztahy. „Tohle je něco, co se tady běžně nestává. Ale to není útěcha pro toho, který teď bojuje o svůj život,“ dodal.

Policie také žádá místní komunitu, aby se nenávisti postavila a aby lidé poskytli svá svědectví a užitečné informace, které by mohly vést k dopadení násilníků. Chlapcovým přátelům se podařilo násilníkům utéct, z potyčky si ale odnesli drobná zranění.

Témata:  Velká Británie uprchlíci policie Velká Británie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy