Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti u Somálska unesli další loď s 11 lidmi

Piráti
Piráti
Foto: www.boston.com

Bosaso - Piráti v sobotu u jemenského ostrova Sokotra unesli indickou obchodní loď s 11člennou posádkou. Plavidlo má nyní namířeno k břehům autonomního somálského státu Puntland.

S odkazem na bývalého experta somálské vlády na boj proti pirátství o tom dnes informovala agentura Reuters. "Somálští piráti unesli indickou obchodní loď, se kterou teď směřují k somálským břehům," řekl bývalý vládní expert na boj proti pirátství v Puntlandu Abdirizak Mohamed Dirir.

Neúspěšný útok pirátů:

Menší dřevěná loď se podle generálního ředitele společnosti Dryad Maritime Security Graemea Gibbona Brookse plavila z Dubaje do somálského Bosasa.

Podle mluvčího společnosti United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), jež koordinuje plavby obchodních lodí v oblasti, unesené plavidlo nese název Al Kausar. Přesná poloha lodi prý zatím není jasná a incident se vyšetřuje.

Minulý měsíc somálští piráti unesli ropný tanker, ale po boji s pobřežní stráží v Puntlandu se ho vzdali. Šlo o první únos velkého komerčního plavidla na této trase od roku 2012.

Témata:  Piráti Somálsko lodní doprava

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy