Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin nevyloučil útok teroristy v Petrohradu

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Petrohrad/Moskva - Motiv dnešního útoku v petrohradském metru zatím není jasný. Vyšetřovatelé podle ruského prezidenta Vladimira Purina zvažují všechny možné příčiny terorismu. Policie má zvýšenou pohotovost v celém Petrohradu a bezpečnostní opatření byla posílena i v Moskvě.

Exploze ochromila dopravu v centrální části Petrohradu, na Něvském prospektu se provoz prakticky zastavil. Vagon metra podle prohlášení policie explodoval mezi stanicemi Těchnologičeskij institut a Sennaja ploščaď v centru města.

Šéf Kremlu v současné době pobývá právě v Petrohradu, kde jedná s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem. Vyšetřovatelé podle Putina v nejbližší době okolnosti výbuchu zjistí. "Příčiny nejsou známé, je brzy o nich hovořit. Vždy se přirozeně posuzují různé varianty - komunální a kriminální, zejména projevy terorismu. Vyšetřování dá v nejbližší době odpovědi na otázku, co se stalo," citovala prezidenta agentura TASS.

Podle petrohradských zpravodajských webů není jasné, zda v metru explodovala jedna nálož nebo dvě. Petrohradská radnice uvedla, že exploze má kromě deseti mrtvých kolem 50 zraněných.

Lidé jsou při vstupu do petrohradské podzemní dráhy podrobováni kontrole a přísnější bezpečnostní prohlídky byly nařízeny i na místním letišti Pulkovo. Oznámil to petrohradský zpravodajský web Fontanka.

Ruské bezpečnostní složky v reakci na petrohradský incident posílily ostrahu v moskevském metru, na hlavních silnicích a výpadovkách i na letištích metropole.

Témata:  Vladimír Putin Rusko Rusko Petrohrad teroristický útok v petrohradském metru

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy