Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí teroristického útoku v v Petrohradu stoupl na 14

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Petrohrad - Počet obětí teroristického útoku v petrohradském metru vzrostl na 14. V nemocnicích se nachází ještě 49 zraněných, 13 lidí lékaři po ošetření propustili domů.

"Můžeme dnes konstatovat smrt 14 lidí: jedenáct zemřelo na místě a tři podlehli zraněním neslučitelným se životem," řekla ruská ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcovová. Dodala, že během noci se na místě útoku našly části těl patřící zřejmě čtyřem lidem.

Vagón metra podle policie explodoval v pondělí odpoledne v době dopravní špičky mezi dvěma stanicemi v centru města. Souprava byla podle očitých svědků plná lidí.

Útok má podle kyrgyzské rozvědky na svědomí nejspíše rodák z Kyrgyzstánu s ruským občanstvím, Akbardžon Džalilov. Policie podle médií pátrá po druhé osobě, jež nechala v jiné stanici nefunkční nálož, kterou policisté zlikvidovali.

Ruské úřady tyto informace dosud nepotvrdily. Vyšetřovací výbor oznámil, že vyšetřuje "teroristický čin", avšak dodal, že bude brát zřetel i na jiné verze.

Témata:  Rusko zdravotnictví teroristický útok v petrohradském metru Rusko Petrohrad

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy