Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Donal Trump je idiot, tvrdí Islámský stát

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Káhira - Radikální organizace Islámský stát (IS) prohlásila, že Spojené státy vede idiot. Podle agentury Reuters jde o první vyjádření, v němž se IS vyslovil k Donaldu Trumpovi od jeho nástupu do Bílého domu.

"Jste (USA) v úpadku a známky vašeho zániku jsou očividné úplně každému," citoval Reuters mluvčího IS abú Hasana Muhádžira.

"Neexistuje už víc důkazů o tom, že vám vládne idiot, který neví, co to je Sýrie nebo Irák nebo islám," uvedl také zástupce islamistů na záznamu, který byl zveřejněn dnes v internetové komunikační služby Telegram.

Zničení IS je jedním z hlavních deklarovaných cílů Trumpa ve funkci prezidenta. Naposledy o potřebě likvidace této radikální organizace hovořil v pondělí ve Washingtonu při setkání s egyptským prezidentem Abdal Fattáhem Sísím, kterému slíbil v boji proti terorismu plnou podporu.

Témata:  Islámský stát USA Donald Trump

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy