Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ženevské ženy se mohou v přírodě koupat "nahoře bez", vláda zrušila 90 let starý zákon

Švýcarsko, ilustrační foto
Švýcarsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ženeva - Vláda kantonu na jihozápadě Švýcarska totiž vyhověla petici zrušila nařízení z roku 1929, které koupání z odhalenými ňadry v Ženevském jezeře a v řece Rhoně zakazovalo.

O zrušení nařízení z 20. let se začalo hovořit loni v létě poté, co jedna z žen dostala za koupání bez horního dílu plavek pokutu ve výši 70 franků (asi 1750 Kč). Upozorňovala tehdy mimo jiné na paradox, že na rozdíl od koupání je opalování "nahoře bez" povolené.

Přesvědčit vedení švýcarského kantonu o nesmyslnosti téměř 90 let starého nařízení jí ale nedalo příliš práce. Pod petici sice získala podpisy pouhých 233 lidí, přesto jí kanton vyhověl.

"Snižujeme naše morální principy, co se týče horní části těla," uvedl předseda ženevské kantonální vlády François Longchamp. Koupat se nyní budou moci ženy bez horního dílu plavek na přírodních koupalištích.

Témata:  Švýcarsko ženy koupání

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy