Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Medveděv promluvil o útoku na Sýrii: Akce USA prý byla na hraně střetu s Ruskem

Dmitrij Medveděv
Dmitrij Medveděv
Foto: kremlin.ru

Moskva - Americký útok na základnu syrské armády nedaleko Homsu byla akce, která byla „na hraně“ vojenského střetu s Ruskem. Na svém facebookovém profilu to uvedl ruský premiér Dmitrij Medveděv.

Spojené státy zaútočily na leteckou základnu syrské armády, z níž v úterý startovala letadla, která podle Washingtonu zaútočila chemickými zbraněmi na syrské město Chán Šajchún. Moskva útok označila za "agresi proti svrchovanému státu a za porušení mezinárodního práva pod smyšlenou záminkou".

Podle Medveděva prezident Donald Trump tak demonstroval svou nesamostatnost a závislost na americkém establishmentu. „Trump dnes ukázal, že bude tvrdě bojovat proti legitimně zvolené syrské vládě, a ne hlavnímu společnému nepříteli (Islámskému státu). Je to v rozporu s mezinárodním právem a bez souhlasu OSN," upozornil Medveděv.

Tato akce navíc podle něj postavila USA na pokraj vojenských střetů s Ruskem. Medveděv má za to, že se ukázalo, jak rychle washingtonský establishment dokáže potlačit Trumpovy předvolební sliby. Stačilo mu prý dva a půl měsíce.

Témata:  Dmitrij Medveděv USA Donald Trump

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy