Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanada zrušila nařízení o nošení vysokých podpatků

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ottawa - Kanadské provincie Britská Kolumbie změnila dlouholetá pravidla, podle kterých musely ženy v řadě profesí nosit vysoké podpatky.

Nové nařízení nechává volbu obuvi na nich a podle vlády jím končí diskriminační a potenciálně nebezpečná praxe, uvedla televize BBC. Požadavky na nošení bot s vysokými podpatky se v posledním roce staly terčem protestů žen v některých západních zemích.

Zatímco až dosud mohli zaměstnavatelé nařídit ženám nošení obuvi podle svých představ, což byly v mnoha případech právě vysoké podpatky, nové nařízení stanovuje, že pracovní obuv musí umožnit zaměstnancům "bezpečně vykonávat jejich práci" a žádný zaměstnavatel nemůže požadovat obuv, která by mohla ohrozit jejich zdraví či bezpečí.

"Jako většina obyvatel Britské Kolumbie si i naše vláda myslí, že (tato praxe) není správná. Měníme toto pravidlo, abychom zastavili tuto nebezpečnou a diskriminační praxi," uvedla podle BBC premiérka Christy Clarková.

Témata:  Kanada ženy obuv

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy