Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hamburský hotel nechce ubytovat Trumpa, zřejmě kvůli obavám o bezpečnost

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Hamburk – Americký prezident Donald Trump zatím neví, kde bude ubytován v červenci, kdy se v německém Hamburku v červenci ve městě zúčastní summitu skupiny G20. Podle médií tamní hotel Vier Jahreszeiten odmítl státníka ubytovat.

Informoval o tom dnes hamburský list Hamburger Abendblatt, který píše o možných bezpečnostních důvodech. Trumpův tým prý nyní zvažuje ubytování v Berlíně.

V hotelu Vier Jahreszeiten ještě v prosinci přenocoval bývalý americký ministr zahraničí John Kerry. U amerických prezidentů ale kvůli obavám z teroristických útoků nebývá místo ubytování vždy zveřejňováno předem.

Mluvčí hamburského hotelu nechtěla informace komentovat. Na rozdíl od ubytování ostatních státníků nemá v případě Donalda Trumpa téměř žádné informace ani německá policie. Dokonce ani plánovacímu štábu zatím nejsou podrobnosti ohledně Trumpova ubytování známy.

Deník dodal, že Trumpovi spolupracovníci nyní právě z bezpečnostních důvodů přemýšlejí o využití hotelu Adlon v centru Berlína. Ten ale zatím žádný dotaz z Washingtonu neobdržel, tvrdí Hamburger Abendblatt s tím, že americký prezident by mohl být z hlavního města do Hamburku přepravován letecky. Vrcholná schůzka představitelů skupiny velkých ekonomik G20 se v Hamburku koná 7. a 8. července.

Ubytování státníků a zejména amerického prezidenta je spojeno s rozsáhlými bezpečnostními opatřeními. Policie proto upřednostňuje, aby všichni účastníci summitu bydleli v centru Hamburku. Strážci zákona zároveň chtějí centrum města uzavřít pro demonstranty. Summit je pro místní hotelnictví velkou příležitostí, poptáváno bude zhruba 9000 pokojů.

Témata:  Donald Trump Německo EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy