Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec České televize Na Slovensku? Joj ji chce nechat vypnout

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Bratislava - Slovenská soukromá televize Joj rozeslala slovenským operátorům výzvu, aby vypnuli vysílání všech českých kanálů, včetně České televize.

"Operátoři nevidí důvod pro to, aby Česká televize z jejich nabídky vypadla," napsal deník Pravda na svém webu s tím, že oslovil i Českou televizi, ta však do uzávěrky nereagovala.

Joj podle deníku vadí, že Česká televize vysílá zahraniční filmy či seriály, na které nemá licenční práva na Slovensku, ale jen v Česku. Ze stejného důvodu v minulosti ukončily vysílání na Slovensku televize Prima a Nova, které své hlavní kanály nahradily stanicemi Nova International a Prima Plus. "Ty jsou pro diváky zklamáním, protože vysílají jen vlastní tvorbu," poznamenala Pravda.

"Televize Joj nijak neomezuje šíření médií, která mají řádně vypořádaná licenční práva na slovenské území. Naše snahy neznamenají, že omezujeme konkurenční boj na slovenském mediálním trhu," uvedla mluvčí Joj Lucia Kulihová. Za manažerskou povinnost však označila ochranu obchodních práv firmy. "Televize Prima a Nova už dokázaly na Slovensku spustit stanice s lokálními licencemi, což je legislativně korektní postup," dodala.

Stanice popírá, že by tyto snahy poškozovaly diváky.

Témata:  Česká televize Slovensko televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy