Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž vyvedený z letadla se léčí v nemocnici

David Dao (muž vyvedený z letadla UA)
David Dao (muž vyvedený z letadla UA)
Foto: Twitter

New York - Muž násilím vyvedený z letadla společnosti United Airlines se léčí z utrpěných zranění v nemocnici v Chicagu, oznámil v úterý podle agentury AP jeho právník.

AP s odvoláním na své zdroje uvedla, že postiženým cestujícím je lékař David Dao, jemuž je 69 let a pochází z města Elizabethtown v Kentucky. V roce 2004 byl podle AP odsouzen za podvodné získávání léků, lékařskou licenci získal zpět před dvěma lety.

Šéf United Airlines Oscar Munoz se v úterý za incident omluvil. "Přijímáme plnou odpovědnost a budeme pracovat na tom, abychom vše napravili," uvedl Munoz v prohlášení.

Událost se stala v neděli na lince z Chicaga do Louisville, na kterou společnost odbavila více cestujících, než kolik činila kapacita letounu. Protože společnost chtěla v letu upřednostnit členy své posádky mimo službu, kteří v pondělí opět nastupovali na směnu, vyzvala nejdříve cestující, aby čtyři místa sami dobrovolně za odškodnění uvolnili. Protože se nikdo nepřihlásil, vybral náhodně počítač čtyři lidi, které aerolinky vyloučily z přepravy.

Jeden z vyloučených se ale odmítl svého místa vzdát, ze sedačky ho proto vynesla ostraha. Muž se po chvíli do letadla vrátil, podle svědků měl ale zakrvácenou tvář a choval se zmateně. Videozáznam z vyvedení se v pondělí rychle šířil po internetu, v úterý na něj reagoval i mluvčí Bílého domu. Dívat se na tyto záběry bylo znepokojivé, uvedl.

Témata:  David Dao United Airlines USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy