Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump by řešil spory násilím, pustil se i do Obamy

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Indianapolis - Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump by řešil spory násilím, pokud selže diplomatické vyjednávání. Kontroverzní republikán prohlásil, že pokud se ruské letouny příliš přiblíží, měly by americké stroje střílet.

"Když se ten trouba přiblíží, musíte v určitém okamžiku pálit," uvedl Donald Trump v rozhovoru pro rozhlasovou stanici WMEE v Indianě, kde budou voliči v úterý hlasovat v primárkách. Reagoval tak na páteční incident, při kterém provedl ruský pilot nad americkým letounem tzv. výkrut.

Ještě předtím by měl ale podle Trumpa americký prezident Barack Obama zavolat ruskému protějšku. "Normálně by měl Obama, nazvěme ho prezidentem, zavolat Putinovi a říct: Poslyš, nedělej to, stáhni toho šílence, prostě to zastav. Ale náš prezident takový není. Šel by hrát golf nebo co," řekl miliardář.

"A když to nezafunguje, tak je tedy třeba v určitém okamžiku střílet. Vždyť je to ostuda, totální neúcta k naší zemi i neúcta k Obamovi, kterého, jak víme, nerespektují už dlouho," poznamenal prezidentský kandidát.

Trump se v posledních primárkách výrazně přiblížil k oficiální republikánské kandidatuře a upevnil svůj náskok před zbývajícími stranickými rivaly Tedem Cruzem a Johnem Kasichem. Primárky v Indianě se uskuteční v úterý.

Témata:  Donald Trump Rusko USA Barack Obama

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy