Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump kvůli útokům na Sýrii přijde o jednu ze svých hodností

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Petrohrad – Americký prezident Donald Trump možná přijde o jednu ze svých hodností. Petrohradští kozáci zvažují, že Trumpovi odeberou tituly kapitán a čestný kozák. Důvodem pro degradaci jsou americké útoky na syrskou leteckou základnu z minulého týdne.

Americký prezident Donald Trump se pyšní titulem kapitán a čestný kozák od srpna loňského roku. Tehdy byl „pouhým“ kandidátem na funkci amerického prezidenta proti demokratické kandidátce Hillary Clintonové.

Petrohradská komunita kozáků Irbis teď zvažuje, že mu hodnosti odebere. Vůdce kozáků, ataman Andrej Polyakov v rozhovoru pro moskevskou rozhlasovou stanici podotkl, že poslední kroky Trumpa byly ve vztahu k Rusku kroky chybnými. Jako hlavní chybný krok kozáci zmiňují bombardování syrské letecké základny, ke kterému vydal rozkaz právě Trump.

Komunita kozáků Irbis nedávno pozvala prezidenta Trumpa i s jeho rodinou do Petrohradu, konkrétně do osady, kde žije náčelník Polyakov, aby se seznámil s ruskou, nejen kozáckou kulturou. Petrohradští kozáci se politicky angažovali už dříve. Před dvěma lety instalovali bustu prezidenta Putina nedaleko Petrohradu. Plastika zobrazovala Putina podobně, jako se ztvárňovali římští císaři. Kozáci jsou známi především jako historičtí obránci hranic ještě z doby carského Ruska.

Témata:  Donald Trump útok USA na Sýrii Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy