Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé si stěžovali na krádeže a útoky migrantů, Úřadům došla trpělivost a začaly jednat

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Sid (Srbsko) – Srbská policie zadržela více než 200 migrantů na severu země. Reagovala tak na stížnosti místních o údajných útocích proti místnímu obyvatelstvu. Informuje o tom agentura AP.

Policie podnikla v úterý ráno razii ve městě Sid ležícím na hranici Srbska a Chorvatska. Právě tam migranti čekají a pokouší se dostat na území Evropské unie.

Migranti, kteří se údajně nezaregistrovali u místních úřadů, byli naloženi do autobusů a posláni do jižního Srbska až k hranicím s Makedonií. Podle agentury AP pochází většina z nich z Afghánistánu a Pákistánu.

Podle srbské státní televize RTS šlo o „operaci k odstranění nelegálních migrantů“. V tamním uprchlickém centru tak po policejní razii mohli zůstat pouze starší lidí, ženy a děti.

Starosta města Sid Predrag Vukovic tvrdí, že migranti „kradli, bojovali mezi sebou a napadli místní obyvatele.“ To byl důvod, proč policie nakonec musela zasáhnout a situaci na místě zklidnit.

V Srbsku uvízly tisíce imigrantů, kteří se snaží dostat do zemí Evropské unie. Stalo se tak poté, co sousední státy - Maďarsko a Chorvatsko - uzavřely své hranice.

Témata:  Srbsko uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy