Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump ustupuje z předvolebních slibů? Už nehce označit Čínu za manipulátora s kurzem

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington/Peking - Donald Trump e své předvolební kampani sliboval, že bezprostředně po nástupu do prezidentské funkce označí Čínu za manipulátora s měnou označí. Teď ale mění názor.

"Vláda Spojených států neoznačí Čínu za manipulátora s měnovým kurzem," uvedl Trump v rozhovoru s listem The Wall Street Journal.

Změnu svého postoje zdůvodnil tím, že Čína již několik měsíců s kurzem své měny nemanipulovala a že označení země za měnového manipulátora by mohlo ohrozit jeho rozhovory s Pekingem ohledně řešení situace kolem KLDR.

Šéf Bílého domu také upozornil, že americký dolar se stává příliš silným, což by časem mohlo poškodit ekonomiku Spojených států.

Trump se vyslovil pro zachování úrokových sazeb v USA na nízké úrovni. Uvedl, že respektuje šéfku americké centrální banky (Fed) Janet Yellenovou, a ponechal otevřenou možnost jejího setrvání v čele banky v dalším funkčním období.

Témata:  Donald Trump Čína ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy