Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hygienici se vydali do Trumpova letoviska Mar-a-Lago na Floridě. A nestačili se divit

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Miami - Hygienická inspekce koncem ledna odhalila ve floridském letovisku Donalda Trumpa Mar-a-Lago mnoho závažných nedostatků. Jednalo se například o závadné mořské plody, nedostatečně zmrazené maso, rezivějící regály v chladících boxech a kuchaře bez sítěk na vlasy.

Jen několik dní poté tu americký prezident hostil japonského premiéra Šinzó Abeho, připomněl list Miami Herald. Minulý týden tu šéf Bílého domu přivítal i čínského prezidenta Si Ťin-pchinga.

Floridští inspektoři navzdory svému zjištění nechali hlavní restauraci a plážový gril luxusního areálu v provozu, protože personál slíbil, že okamžitě zjedná nápravu.

Mezi nejnaléhavější problémy, které inspekce označila za "potenciálně nebezpečné", byly vadné ledničky, v nichž bylo skladováno maso při teplotách nad požadovaných pět stupňů Celsia.

Další nedostatky zahrnovaly podávání syrových nebo nedovařených ryb bez náležitého zbavení parazitů. Rodinná společnost The Trump Organization, která nemovitost spravuje, se k odhaleným nedostatkům zatím nevyjádřila.

Floridská aféra není první, která vrhá nelichotivé světlo na Trumpovy gastronomické aktivity. Časopis Vanity Fair označil v prosinci jeho podnik Trump Grill v přízemí newyorského mrakodrapu Trump Tower za možná nejhorší restauraci v Americe. A s rezidencí Mar-a-Lago může mít Trump i další nepříjemnosti. Zastupitelé Palm Beach totiž zvažují uvalit zvláštní daň na komplex, a získat tak peníze na zajišťování bezpečnosti hlavy státu.

Témata:  Donald Trump hygienici potraviny

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 20:11

Rusko a Ukrajina si po rozhovorech vymění vysídlené děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy