Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko prověřuje hrozby vůči opozičnímu listu kvůli zprávám o pronásledování homosexuálů

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Vyšetřovatelé v Rusku prověřují možnost, že čelí ruský opoziční list Novaja gazeta výhrůžkám po článku o údajném pronásledování homosexuálů v autonomním Čečensku.

Informovala o tom dnes ruská tisková agentura TASS. List v pátek napsal, že se kvůli hrozbám obává o životy nejen svých redaktorů, ale všech pracovníků. Současně vyzval úřady, aby konečně začaly vyšetřovat pronásledování homosexuálů v Čečensku.

Ruští vyšetřovatelé podle TASS tvrdí, že ohledně pronásledování sexuálních menšin v Čečensku neobdrželi žádné stížnosti. Podle listu Novaja gazeta přitom čečenská policie v posledních týdnech zadržela přes stovku mužů "podezřelých z homosexuality".

V tajném vězení ve městě Argun, popsaném jako koncentrační tábor, byli údajně zabiti nejméně tři z nich.

Témata:  noviny a tisk Rusko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy