Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stephen King se pustil do prezidente USA: Posero, jsi jako Forrest Trump

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Desítky tisíc Američanů minulý týden v řadě měst Spojených států vyšly do ulic, aby protestovaly proti tomu, že americký prezident Donald Trump odmítá zveřejnit svá daňová přiznání. Kvůli tomu se do něj pustil také světoznámý spisovatel Stephen King.

Trump už v předvolební kampani prohlašoval, že nebude zveřejňovat své příjmy, respektive daňová přiznání. „Myslím, že to nikoho nezajímá, jen pár lidí z médií," řekl loni v září Trump televizi ABC. Podle jednoho z organizátorů demonstrací Joe Dinkina by měl Trump odhalit své příjmy už kvůli probíhajícímu vyšetřování údajného ruského ovlivňování loňských amerických voleb.

Kvůli daním poslal prezidentovi ostrá vzkaz přes sociální sítě také King. „No tak, posero, pokud jsi dost velký chlap na to, abys shodil megabombu na Afghánistán, měl bys být dost velký chlap na to zveřejnit svá daňová přiznání,“ uvedl spisovatel s odkazem na fakt, že USA při útoku poprvé použily svou nejsilnější nejadernou bombu GBU-43 se zhruba 11 tunami výbušniny.

Come on, chickenshit, if you're man enough to drop a mega-bomb on Afghanistan, you should be man enough to release your tax returns.

— Stephen King (@StephenKing) 15. dubna 2017

Prezidenta Trump na sociálních sítích King rozhodně nešetří. „Svět byl relativně stabilní místo, když Obama odešel z funkce, ale podívejte se na nás. Mačistické pózování prezidenta Forresta Trumpa,“ napsal jen o několik dní dříve. „S prezidentem Forrestem Trumpem je každý den jako žluklá bonboniéra. Člověk nikdy neví, jaký druh h*vna ochutná,“ napsal s odkazem na slavnou filmovou hlášku.

Témata:  Donald Trump Stephen King USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.