Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pozitiva teroristické hrozby: V Belgii klesá kriminalita

Vlajka Belgie
Vlajka Belgie
Foto: Pixabay

Brusel - Policie odhalila počty trestných činů v Belgii. Ačkoliv kriminalita celkově klesla, počet násilností a případů terorismu stoupá.

Kriminalita v Belgii klesla během loňského ledna až září o 8,8 % oproti stejnému období v roce 2014. Včera to oznámil ministr vnitra Jan Jambon, který to označil za jedno pozitivum zvýšené teroristické hrozby v zemi.

V rozhovoru pro De Standaard uvedl, že vyšší počet vojáků a policistů v ulicích zločince odrazuje. Podle policejních zpráv klesl počet závažných kriminálních činů jako vloupání či znásilnění z 730000 na 665000.

Nicméně roste prý počet jiných násilností. Například v Bruselu se zvýšil o 15 % počet ozbrojených loupeží, o 27 % násilnosti ve veřejné dopravě či případy terorismu. Ty stouply o 60 %.

Témata:  Belgie EU kriminalita

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:00

ROZHOVOR: Expert radí, jak být v online světě v bezpečí

ROZHOVOR: Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Na tyto otázky vám odpoví expert na kybernetickou bezpečnost Karol Suchánek. Připravil několik praktických rad, díky nimž můžete v online světě kráčet bezpečně a beze stresu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy