Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet ruských miliardářů navzdory sankcím vzrostl, nejbohatší je Michelson

Ruská měna, rubl
Ruská měna, rubl
Foto: Pixmac

Moskva - Počet dolarových miliardářů v Rusku podle listu Forbes vzrostl na 96 osob z loňských 77 osob. Sankce uvalené západními zeměmi se tak očividně kapes některých boháčů nedotkly.

Nejbohatším Rusem zůstává druhým rokem za sebou Leonid Michelson, spolumajitel plynárenské společnosti Novatek. Jeho majetek se meziročně zvýšil o čtyři miliardy dolarů na 18,4 miliardy dolarů (zhruba 460 miliard Kč).

Celkový majetek dvou stovek nejbohatších Rusů se meziročně zvýšil o 100 miliard dolarů na 460 miliard dolarů. Za tímto růstem stálo posilování ruského rublu i příznivý vývoj na světových komoditních trzích, zejména stoupající ceny oceli.

Druhé a třetí místo v žebříčku nejbohatších Rusů tak obsadili ocelářští magnáti: Alexej Mordašov, který kontroluje výrobce oceli Severstal, skončil s majetkem 17,5 miliardy dolarů, a Vladimir Lisin ovládající ocelárny NLMK.

Témata:  Rusko miliardáři RUB

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy