Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Francii byl den před volbami zadržený útočník s nožem

Policie Francie
Policie Francie
Foto: Police Nationale

Paříž - Na pařížském nádraží dnes byl zadržen muž, který s nožem v ruce ohrožoval policisty. Mezi lidmi vyvolal paniku, nikoho ale nezranil.

Zástupce francouzské policie agentuře AP řekl, že muž s nožem vešel na nádraží a zamířil k policistům. Ti jej ale okamžitě zadrželi.

V Paříži nyní platí přísná bezpečnostní opatření v souvislosti s nedělními prezidentskými volbami a čtvrtečním útokem na policisty.

Policie muži nařídila lehnout si na břicho, zatímco kolem v panice pobíhali cestující, popsali svědkové události. Podle agentury Reuters muž příkazů policie uposlechl. Několik vlaků bylo podle svědků zpožděno.

Obezřetnost je v Paříži na místě zvláště po čtvrtečním teroristickém útoku, kdy atentátník zaútočil na policisty na pařížském bulváru Champs-Élysées nedaleko Vítězného oblouku.

Na klidný průběh voleb v 67.000 volebních místnostech bude v neděli dohlížet kolem 50.000 policistů a 7000 vojáků. Leckde jsou přítomné i policejní a vojenské hlídky vybavené automatickými puškami.

Témata:  Francie zbraně policie Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy