Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KLDR slaví 85. výročí založení armády velkými manévry s ostrými střelbami

Armáda KLDR
Armáda KLDR
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Soul - Severní Korea na východním pobřeží kolem města Wonsan uspořádala rozsáhlé vojenské cvičení s ostrými střelbami, kterému údajně přihlížel vůdce Kim Čong-un. Manévry se konaly u příležitosti 85. výročí založení armády KLDR.

V souvislosti s dnešním výročím západní politici spekulovali o možnosti dalšího severokorejského jaderného nebo raketového testu. 

V Tokiu dnes jednal zvláštní americký zmocněnec pro Severní Koreu Joseph Yun s jihokorejskými a japonskými partnery. Po schůzce řekl, že jakékoli kroky ve vztahu ke KLDR budou USA konzultovat a koordinovat se svými partnery.

Jihokorejský zvláštní zmocněnec pro bezpečnost na Korejském poloostrově Kim Hong-kjun oznámil, že o možnostech spolupráce při řešení severokorejského problému jednal s partnery z Ruska a Číny.

Do jihokorejského přístavu Pusan dnes dorazila americká jaderná ponorka USS Michigan. Návštěva je předem plánovaná, plavidlo se prý nezapojí do žádných vojenských cvičení. Ke Korejskému poloostrovu se z jihu blíží americká letadlová loď USS Carl Vinson.

Témata:  Severní Korea severokorejské zbraně U.S. Navy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy