Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Thajsko chce kvůli vraždě na facebooku řešit mazání příspěvků s nevhodným obsahem

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Bangkok - Thajsko šokoval přenos vraždy jedenáctiměsíční holčičky na facebooku. Dívku oběsil její otec (21), který následně sám spáchal sebevraždu. Policie už řeší, jak urychlit odstraňování "příspěvků s nevhodným obsahem z internetu".

Na nahrávkách bylo vidět, jak Thajec - údajně po hádce se svou manželkou - dceru zavraždil v opuštěném hotelu na jihothajském ostrově Pchúket a potom se oběsil. Dvě videa, která muž natočil, byla dostupná ještě následujících 24 hodin, než byla odstraněna.

"Budeme diskutovat o internetových příspěvcích se závadným obsahem, ať už na síti facebook, YouTube či Instagram, a také o tom, jak bychom mohli urychlit mazání tohoto obsahu," prohlásil mluvčí thajské policie na dnešní tiskové konferenci.

Muž v Ohiu ve Spojených státech nedávno umístil na facebook video zachycující vraždu důchodce. Pachatel činu Steve Stephens (37) následně rovněž spáchal sebevraždu.

Šéf firmy Facebook Mark Zuckerberg minulý týden přislíbil, že se jeho společnost pokusí zveřejňování podobně násilného obsahu zabránit.

Témata:  Thajsko Facebook internet

Aktuálně se děje

6. května 2024 9:48

Izraelská armáda před plánovanou invazí zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy