Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam utéct před Donaldem Trumpem? Toto je místo nejvíce vzdálené od vlivu šéfa Bílého domu

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Donald Trump je všudepřítomný. Píše se o něm v každém tisku, jeho tvář najdete ve všech televizích a jeho jméno zmiňuje ve všech pádech každá rozhlasová stanice. Pokud tedy chcete utéct před vším, co se amerického prezidenta a zejména jeho nemovitostí týká, musíte se vypravit až do Afriky.

Podle deníku Washington post nad "obchodním impériem Donalda Trumpa nikdy nezapadá slunce." Nemovitosti nesoucí jeho jméno, většinou hotely a golfová hřiště, jsou k nalezení na čtyřech ze sedmi kontinentů.

Deník proto použil složité diagramy a výpočty mapovacích programů, aby zjistil, které místo je nejvzdálenější od nemovitostí, v nichž se zmiňuje osoba Donalda Trumpa.

"Existuje perfektní místo pro dobrodruhy. Je to malý ostrov u pobřeží Angoly. Nejbližší Trumpův majetek, golfový klub v Dubaji, je vzdálen 6560 kilometrů," píše Washington Post.

Podle deníku je ostrov Baia dos Tigres býval relativně nový, v 60. letech minulého století jej totiž silná bouře oddělila od pevniny a od 70. let je neobydlený.

"Pokud se tam dostanete, unikli jste. Není tam signál, takže jste odříznuti od světa. Žádný internet, žádné sdělovací prostředky, jen slané vody a hodně ryb. Nejbližší nemovitost se značkou Trump je dále než z jakéhokoli jiného místa na Zemi," dodal deník.

Další možností je Antarktida, která je také velmi vzdálená od všeho, co nese Trumpovo jméno. Reálnější je ale život na pustém ostrově, než na zamrzlém kontinentu, kde teploty spadají hluboko pod bod mrazu.

Témata:  Donald Trump USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy