Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při noční protiteroristické razii v britská policie zadržela šest lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: guardian.co.uk **www.guardian.co.uk**

Londýn - V Londýně a hrabství Kent proběhly v noci na dnešek protiteroristické razie, při nichž byly zadrženy čtyři osoby. Během zátahu se i střílelo, ženy utrpěla vážná zranění.

Žena postřelená během nočního zásahu ve čtvrti Willesden na severozápadě Londýna je v současné době v nemocnici. Její stav je vážný, ale stabilizovaný.

Policie na adrese, kde došlo ke střelbě, zadržela dvě osoby: mladíka ve věku 16 let a 20letou ženu, jednoho 20letého muže pak zadržela v sousedství. Čtvrtou zadrženou je 43letá žena z Kentu. Všichni jsou podezřelí z plánovaní teroristického útoku.

Samotná zraněná žena zadržena prozatím nebyla, její pokoj v nemocnici ale policie střeží. Během akce policisté prohledali také několik objektů.

Podle policejního prohlášení noční protiteroristická razie nijak nesouvisela se čtvrtečním incidentem, během kterého policie v centru Londýna nedaleko sídla britských premiérů zadržela muže podezřelého z přípravy teroristických činů.

Témata:  Velká Británie Londýn terorismus policie Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.