Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

George Bush starší je po zápalu v domácím léčení

USA
USA
Foto: Pixabay

Houston – Amerického exprezidenta George Bushe staršího už od poloviny dubna trápil lehký zápal plic. Jeho zdravotní stav se ale již zlepšil a tak mohl být propuštěn z nemocnice.

Bush starší se zotavoval v houstonské nemocnici z lehkého zápalu plic a chronického zánětu průdušek, teď již byl propuštěn do domácího léčení, oznámil jeho mluvčí Jim McGrath.

„Je potěšen, že je doma," řekl McGrath o 92leté někdejší hlavě Spojených států.

Bush byl se zápalem plic hospitalizován již letos v lednu, kdy pobýval i na jednotce intenzivní péče. Lékaři ho tehdy kvůli závažnosti stavu připojili na plicní ventilátor.

Bush starší, který byl prezidentem USA v letech 1989 až 1993, žije v Houstonu se svou ženou Barbarou. Jejich syn George Bush mladší usedl v Bílém domě v roce 2001 a znovu zvolen byl v roce 2004.

Témata:  George H. W. Bush USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy