Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí trápí Slovensko, u hranic s Českem hrozí povodně

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava – Povodně nehrozí pouze v České republice: problémy hlásí také sousední Slovensko. Nejhorší situace panuje v Žilinském kraji.

V Žilinském kraji na severu Slovenska u hranic s Českou republikou hrozí povodně, na řece Kysuca zde platí třetí, tedy nejvyšší stupeň povodňového aktivity.

Problémy hlásí i obec Demänovská Dolina v údolí Nízkých Tater, kde kvůli vytrvalému dešti není vyloučeno vylití řeky Demänovky z břehů.

Nejvážnější je situace v Žilině, Kysuckém Novém Mestě, Bytči a Čadci. Problémy jsou také v okolí Liptovského Mikuláše, především pak Demänovská Dolina, kde už hasiči staví bariéry z pytlů s pískem.

Hasiči se již kvůli rozvodněným tokům potýkají se zaplavenými zahradami či průnikem vody přes kanalizaci. Policie rovněž varovala, že několik silnic v Žilinském kraji zatopila voda.

Témata:  Slovensko povodně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy