Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Povodně na Slovensku: Dva muži se rozhodli umýt auto v rozvodněném potoku. jeden z nich se utopil

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bratislava - Vydatné lijáky včera kromě Moravy zasáhly i Slovensko. Rozvodněný potok tam v pátek večer strhl auto s dvěma muži, jeden z nich nepřežil. Tělo bylo nalezeno až dnes ráno. Úřady hlásí v souvislosti s povodněmi ještě další dvě úmrtí.

Podle portálu našeKysuce.sk chtěli dva muži ve vesnici Ochodnica, která leží mezi Žilinou a Čadcou, umýt vozidlo a vjeli do místního rozvodněného toku. Voda je ale začala unášet a oba z vozu vyskočili. Mladšímu z dvojice se podařilo zachytit o porost a z vody ho vytáhli místní občané.

V obci Hvozdnica nedaleko Bytče byl zase v pátek odpoledne nalezen v místním potoku muž, kterého se již nepodařilo zachránit. Zatím není jasné, zda jeho smrt souvisí s počasím.

Portál tvnoviny.sk napsal, že splav na rozbouřené řece Váh na severu Slovenska nepřežil Polák (45). Muž vypadl z raftu a voda ho začala unášet. Po vyproštění z vody se ho záchranáři bez úspěchu pokoušeli resuscitovat.

Silné srážky zasáhly v pátek zejména střední a severní Slovensko. Přes 300 hasičů pomáhalo při odstraňování popadaných stromů, vyprošťování vozidel či budování protipovodňových zábran. Policie například uzavřela zaplavenou silnici od Liptovského Mikuláše do největšího lyžařského střediska v Jasné.

Témata:  Slovensko povodně úmrtí

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy