Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Paříži někdo otevřel hrob Romy Schneiderové

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Neznámý člověk otevřel hrob herečky Romy Schneiderové. Proslavila se rolí ve filmové trilogii o císařovně a uherské královně Alžbětě Bavorské alias Sisi.

Podle agentury AFP někdo odsunul náhrobní desku, ale na hrobě nejsou viditelné známky většího poškození.

Schneiderová je uložena na hřbitově v městě Boissy-sans-Avoir, asi 50 kilometrů západně od Paříže. Případ se vyšetřuje.

Schneiderová, rozená Rosemarie Magdalena Albachová-Rettyová, která se narodila v roce 1938 ve Vídni a zemřela v roce 1982 v Paříži, když spáchala sebevraždu, byla rakouská herečka s německým a francouzským občanstvím.

Herečka byla silná kuřačka. V roce 1981 si přivodil smrtelný úraz její čtrnáctiletý syn David. Při přelézání plotu se nabodl na jeden z ocelových sloupků a vykrvácel po přetětí stehenní tepny. Jeho smrt měla na herečku silný dopad, 29. května 1982 byla ve věku 43 let nalezena mrtvá v pařížském bytě. Předpokládalo se, že si vzala smrtelnou dávku léků a alkoholu, pitva ale uvedla jako příčinu smrti infarkt myokardu.

Herečka je pohřbena ve francouzské obci Boissy-sans-Avoir v hrobě pod jménem Rosemarie Albach. Krátce po její smrti nechal Alain Delon přemístit ostatky jejího syna Davida do stejné hrobky.

Témata:  Francie Paříž Romy Schneiderová

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy