Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Francii proběhla další protiteroristická operace, policie zatkla pět osob

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - V rámci protiteroristické operace bylo ve Francii zadrženo pět lidí. Policie při zátahu zabavila také množství „těžkých zbraní", upozornil na svém webu list Le Parisien. 

Policisté podezřelé osoby zadržely ve městech Villeneuve-d'Ascq, Roanne a Rouen na severu a západě země. V Rouenu byly také nalezeny zbraně. Akce se uskutečnila v rámci vyšetřování, které již v březnu nařídila francouzská justice.

V zemi platí výjimečný stav, který úřadům usnadňuje razie namířené proti osobám podezřelým z islámské radikalizace a z chystání teroristického útoku.

Naposledy k násilnému incidentu došlo 20. dubna před prvním kolem prezidentských voleb. V centru Paříže na třídě Champs-Élysées u Vítězného oblouku útočník zabil policistu a zranil další dva policisty a zahraniční turistku, pak byl zastřelen.

Témata:  Francie policie Francie terorismus

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.