Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CNN se postavila Trumpovi, odmítla vysílat reklamu oslavující jeho 100 dnů ve funkci

Logo americké zpravodajské stanice CNN
Logo americké zpravodajské stanice CNN
Foto: CNN

Washington – CNN se dostala do spotu s Bílým domem. Americká televizní stanice odmítla odmítla vysílat reklamu oslavující první stovku dnů Donalda Trumpa v úřadu prezidenta USA.

Půlminutová reklama, uvedená slovy „Amerika sotva kdy viděla takový úspěch", běží na televizních stanicích Fox News Channel a Fox Business Network, které jsou blízké konzervativnímu křídlu Republikánské strany.

CNN ji však odmítla vysílat a svůj krok odůvodnila pasáží videa, v níž reklamní klip obviňuje většinová americká média z šíření lživých zpráv. Právě CNN je vysoko na seznamu médií, která Trump opakovaně kritizuje za údajnou neobjektivitu a šíření vymyšlených informací.

Spolu s několika dalšími televizními stanicemi a deníky The New York Times nebo The Washington Post prezident CNN odsuzuje za způsob, jakým informovala o jeho volebním souboji s Hillary Clintonovou i o jeho výkonech po lednové inauguraci.

„Většinová média nešíří falešné zprávy, proto je reklama lživá a vzhledem k regulím bude přijata (k vysílání) jen v případě, že bude tato část odstraněna," uvedlo podle agentury AP vedení CNN. Podle Trumpových spolupracovníků stanice nepřijala reklamu proto, že "se neslučuje s jejím pojetím".

Témata:  Donald Trump CNN média

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy