Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tají USA mimozemšťany a zfalšovaly přistání na Měsíci? Konspirace, které hýbou světem

Oblast 51 se nachází mezi regionem Yucca Flats a Nevada Test Site (NTS) - územím testování nukleárních zbraní Amerického úřadu jaderné energie. Jaderný sklad Yucca Mountain je asi 64 kilometrů jihozápadně od Groom Lake.
Oblast 51 se nachází mezi regionem Yucca Flats a Nevada Test Site (NTS) - územím testování nukleárních zbraní Amerického úřadu jaderné energie. Jaderný sklad Yucca Mountain je asi 64 kilometrů jihozápadně od Groom Lake.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

HISTORIE - Dokonce i většina racionálně smýšlejících lidí věří některým konspiračním teoriím, a to většinou kvůli tomu, že se jedná o jedinou odpověď na nejistotu a bezmoc, které v těchto situacích máme. Pojďte se podívat na největší konspirační teorie současnosti, jak je připravil server theweek.co.uk.

Proč tolik lidí věří v konspirační teorie?

Na začátek ale rychlé zamyšlení nad otázkou. Americký psycholog Rob Brotherton říká, že většina lidí je může brát jako takovou hru, kde je několik bodů, které se mozek snaží propojit tak, aby seděly. Je to údajně v povaze mnoha lidí.

Brotherton také naznačuje, že by lidé neměli okamžitě odmítat všechny konspirační teorie. Odmítání všech teorií spadá to stejné kategorie jako když někdo věří každému divokému tvrzení.

MH370 a MH17 jsou stejná letadla

Na začátek jedna konspirační teorie z poslední doby. Letadlo letu Malaysia Airlines 370 zmizelo 8. března 2014 a do dnešních dní se neví, co se s ním stalo, protože se nikdy nenašly trosky. Nicméně o čtyři měsíce později bylo sestřeleno letadlo letu MH17 stejné společnosti blízko hranic s Ruskem. Většina lidí bere tyto dvě tragédie jako náhodu, ale konspirátoři to vidí úplně jinak.

Podle nich bylo letadlo z letu MH370 uneseno a letecky převezeno do americké vojenské základny Diego Garcia v Indickém oceánu. Propaganda USA ho pak měla využít k sestřelení MH17 tak, aby Rusko ztratilo ve světě důvěryhodnost. Teorie ale nezmiňuje, proč by se to dělalo tak složitě, když se mohlo normálně sestřelit jakékoliv letadlo, které prolétávalo nad hranicí mezi Ukrajinou a Ruskem.

Oblast 51

Legendární vojenská základna nenechá spát žádnému pořádnému konspirátorovi. V roce 1947 měla v Roswellu v Novém Mexiku přistát mimozemská loď a právě do Oblasti 51 měli být převezeny pozůstatky. Jedná se o takové centrum konspirátorů, kde se mají testovat mimozemské technologie a tajné formy života. Měla zde proběhnout i pitva mimozemšťana, ta byla ale později potvrzena jako podvod, i přesto je ale Oblast 51 silně střežená a málokdo ví, co se tam děje. Jedno z vysvětlení je, že se tam vyvíjí tajné letadla jako například špionážní Lockhead U-2.

11. září

Jednalo se o sérii koordinovanách útoků na území USA. Islamisté z al-Káidy unesli celkem čtyři letadla, dvě z nich narazila do věží Světového obchodního centra v New Yorku, které se do dvou hodin zřítily. Třetí letadlo narazilo do Pentagonu a čtvrté se zřítilo poté, co cestující bojovali s islamisty na palubě. Podle některých za útokem ale stojí americké tajné služby, aby se USA staly světovou velmocí a zajistily si zásoby ropy na Středním východě. Druhá teorie je, že za útokem stály majitelé budov, a to kvůli velmi výhodné pojistné smlouvě.

Přistání na Měsíci

Jedna z největších konspiračních záhad 20. století. Skeptici tvrdí, že přistání z roku 1969 a všech dalších, které následovaly, byly zfalšovány. Podle nich nikdy žádný člověk nikdy nekráčel po povrchu Měsíce, a to i přesto, že existuje velké množství důkazů o opaku. Lidé věří, že se natáčení záběrů z Měsíce chopil Stanley Kubrick poté, co natočil klasiku 2001: Vesmírná odysea.

Vražda Johna F. Kennedyho

Americký prezident John Fitzgerald Kennedy byl zavražděn v Texasu. Obviněn z útoku byl bývalý voják námořní pěchoty, který zběhl k Sovětskému svazu. Před začátkem soudu byl ale zastřelen. To vyvolalo otázky, že se stal jen obětním beránkem. Konspirační teorie ukazují buď na KGB nebo jeho manželku Jacqueline Kennedyovou. Dodnes se ale neví, co nebo kdo za atentátem stojí

Témata:  konspirační teorie Měsíc 1 37145 Oblast 51

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.