Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena zavraždila sedm svých dětí a neteř. K činu mě pobídl holub, hájila se schizofrenička. Vězení se vyhne

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Sydney - Australanka Raina Thaidayová, která před třemi lety zabila sedm svých dětí a neteř, nebude souzena. Justice ji shledala nepříčetnou. V psychotickém stavu žena došla k přesvědčení, že je "vyvolená" a nemohla se zbavit nutkané myšlenky na to, že musí sebe a svou rodinu očistit od zlých sil. K činu ji prý pobídla holubice.

Rozhodnutí, že nemůže být za svůj čin trestně odpovědná, bylo učiněno před týdnem, ale soud jej zveřejnil teprve dnes, uvedla BBC

Thaidayová poté, co nožem zabila čtyři syny, tři dcery a neteř, obrátila zbraň proti sobě a způsobila si 35 bodných ran. Než u ní schizofrenní stavy propukly, kouřila 20 jointů marihuany denně. Několik psychiatrů se shodlo na tom, že schizofrenii u ní spustilo právě dlouhodobé užívání marihuany.

"Měla za to, že holubí vrkání je zpráva, podle níž musela své děti zabít, aby je zachránila," uvedla u soudu forenzní psychiatrička Jane Phillipsová. Podle psychiatra Franka Varghese vražednice trpěla "apokalyptickými bludy". "Je to ta nejhorší podoba té nejhlubší schizofrenie," řekl dále psychiatr, který se prý během své praxe s ničím podobným ještě nesetkal.

Dům ve městě Cairns na severovýchodě Austrálie, kde osm dětí ve věku od dvou do 14 let zemřelo, byl srovnán se zemí a na jeho místě vznikl park osazený na památku dětí osmi stromy. Thaidayová (40) bude držena na vysoce zabezpečeném oddělení brisbanské psychiatrické léčebny, kterou nebude moci opustit bez doprovodu.

Témata:  Austrálie vražda schizofrenie soudy

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy