Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gang se vydal na "lov uprchlíků". Neměl to dělat

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Waldbröl (Německo) – Před německým soudem stojí čtyři muži, kteří údajně ubili k smrti cizince poté, co se vydali na „lov na uprchlíky“. Informuje o tom britský list The Independent.

Tento případ souvisí s násilnými útoky, které se v Německu objevily po vypuknutí migrační krize a které se ještě zhoršily po zprávách o hromadných sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem.

Prokurátoři tvrdí, že členové gangu z Waldbrölu v Severní Porýní-Vestfálsku spolu 1. září pili, pak se vydali do centra na „hon na uprchlíky“, protože slyšeli, že tam došlo k obtěžování nějaké dívky, napsal WDR.

Vyzbrojili se basebalovými pálkami a boxery, našli několik skupin žadatelů o azyl, ale těm se povětšinou podařilo uniknout bez vážnějších zranění. Zbili nejméně jednoho člověka, než narazili na svou poslední oběť – čtyřicetiletého Klause B. z Kazachstánu, který se s gangem znal a který se s muži již v minulosti popral.

Gang, jehož příslušníkům je mezi 19 a 35 lety, na něj narazil na parkovišti, i Klaus B. měl údajně upito. Nejprve ho prý napadl teenager, poté se k němu přidali i ostatní. Když ležela oběť na zemi, pokračovali násilníci v bití a skákali po něm, zatímco se cizinec pokoušel o útěk. Utrpěl těžké poranění hlavy včetně fraktury lebky, o devět dní později svým zraněním v nemocnici podlehl.

Ještě v září začala policie vyšetřovat „události spojené“ s touto událostí, konkrétně se mělo jednat o napadení, obtěžování a loupež. „Obžaloba předpokládá, že jejich primárním cílem bylo jít ven a poprat se s uprchlíky,“ uvedl mluvčí bonnské okresního soudu. Zabitý muž měl ženu a dvě děti, ty byly podle příbuzných silně traumatizovány brutální smrtí jejich otce.

Právnička rodiny, Christina Dissmannová, řekla, že žena oběti „nemůže pochopit, jak pachatelé mohli pokračovat v útoku, když už ležel na zemi... znovu a znovu za ním šli a bili ho.“

Čtyři podezřelí byli obviněni z nebezpečného ublížení na zdraví s následkem smrti a účast v boji, soud by měl vynést verdikt 30. června.

Jde to jeden z mnoha útoků souvisejících s uprchlickou krizí, které se v Německu od loňska staly. Děje se tak v době rekordní úrovně politicky motivované trestné činnosti, útoků na azylové ubytovny a střetů mezi levicovými a pravými skupinami. V ulicích Kolína gangy násilníků pořádaly „hony“ na žadatele o azyl v rámci reakce na hromadné sexuální útoky ze strany migrantů, ke kterým ve městě došlo 31. prosince 2015. 

Témata:  Německo uprchlíci policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy